Odstranjevalci grafitov

Odstranjevalci grafitov

Nova tehnologija čiščenja

Z novo linijo odstranjevalcev grafitov KT Removers je odstranjevanje grafitov  hitrejše, manj zapleteno in kar je najpomembnejše, ne poškoduje osnovne podlage. Glede na kemijsko sestavo barv, ki se uporabljajo pri risanju grafitov, odstranjevalci grafitov vsebujejo organska topila ali pa so na alkalni vodni osnovi. Čistila razgradijo barvo in s tem omogočijo čiščenje in odstranitev grafitov z vodo, krtačami ali gobami.

Anti-graffiti Professional KT Removers  so učinkoviti na različnih podlagah, tudi brez predhodne uporabe protigrafitnih premazov. Uporaba tekočih čistil pri odstranjevanju grafitov iz nezaščitenih vpojnih površin ni primerna, saj lahko pride do prodiranja barve v podlago. Za čiščenje iz vpojnih nezaščitenih površin je potrebno uporabiti gel čistila, saj ta vežejo barvo nase in podaljšujejo čas delovanja čistila.

KT oRemovers so na voljo kot  tekoči (za ne-vpojne površine) in  kot gel (za vpojne in ne-vpojne površine).KT odstranjevalce grafitov se lahko uporablja tudi na površinah, ki so bile zaščitene z proti-grafitnimi zaščitnimi premazi.

Anti-graffiti Professional KT Removers ki jih uporabljamo za odstranjevanje grafitov, so razvrščeni po moči delovanja, od šibkejših za zelo občutljive površine, pa do najmočnejših za neobčutljive površine.

Predstavitev Anti-graffiti Professional KT Removers:

KT 01: TEKOČE ČISTILO za uporabo na občutljivih, gladkih, ne-vpojnih površinah, občutljivih na močna topila. Ne povzroča mat učinka na površinah. KT 01 je najšibkejše čistilo iz linije Anti-graffiti Professional KT Removers. Uporablja se za čiščenje poli-karbonatov, pleksi stekla, laminatov, plastike, različnih folij, lakiranih površin. Primeren za odstranjevanje grafitov: dvigala, stranišča, avtobusne in železniške postaje, različni zasloni, šole, trgovski centri, avtobusi, vlaki, prometni znaki, reklamne folije. Primeren tudi za površine zaščitene z polivretanskimi anti-grafiti premazi.

KT 01+: GEL ČISTILO za uporabo na občutljivih, gladkih, ne-vpojnih površinah, občutljivih na močna topila. Ne povzroča mat učinka na površinah. KT 01+ je na drugem mestu po moči iz linije Anti-graffiti Professional KT Removers. Uporablja se za čiščenje poli-karbonatov, pleksi stekla, laminatov, plastike, različnih folij, lakiranih površin. Primeren za odstranjevanje grafitov: dvigala, stranišča, avtobusne in železniške postaje, različni zasloni, šole, trgovski centri, avtobusi, vlaki, prometni znaki, reklamne folije. Primeren tudi za površine zaščitene z polivretanskimi anti-grafiti premazi.

KT 02: TEKOČE ČISTILO za uporabo na gladkih ne-vpojnih površinah. KT 02 je na drugem mestu po moči iz linije Anti-graffiti Professional KT Removers. Uporablja se za čiščenje poli-karbonatov, pleksi stekla, laminatov, plastike, različnih folij, lakiranih površin. Pogojno ga lahko uporabljamo tudi na površinah občutljivih na agresivna topila kot so različni poli-karbonati, po predhodnem testiranju. Primeren za odstranjevanje grafitov: dvigala, stranišča, avtobusne in železniške postaje, različni zasloni, šole, trgovski centri, avtobusi, vlaki, prometni znaki, reklamne folije. Primeren tudi za površine zaščitene z polivretanskimi anti-grafiti premazi.

KT 02+: GEL ČISTILO za uporabo na gladkih ne-vpojnih površinah. KT 02+ je na drugem mestu po moči iz linije Anti-graffiti Professional KT Removers. Uporablja se za čiščenje poli-karbonatov, pleksi stekla, laminatov, plastike, različnih folij, lakiranih površin. Pogojno ga lahko uporabljamo tudi na površinah občutljivih na agresivna topila kot so različni poli-karbonati, po predhodnem testiranju. Primeren za odstranjevanje grafitov: dvigala, stranišča, avtobusne in železniške postaje, različni zasloni, šole, trgovski centri, avtobusi, vlaki, prometni znaki, reklamne folije. Primeren tudi za površine zaščitene z polivretanskimi anti-grafiti premazi.

KT 03: TEKOČE ČISTILO za uporabo na gladkih ne-vpojnih površinah. KT 03 je na tretjem mestu po moči iz linije Anti-graffiti Professional KT Removers. Uporablja se za čiščenje laminatov, plastike, folij, kovin, aluminija,industrijsko barvanih površin, keramike. Pogojno ga lahko uporabljamo tudi na površinah občutljivih na agresivna topila kot so različni poli-karbonati, po predhodnem testiranju. Primeren za odstranjevanje grafitov: dvigala, stranišča, avtobusne in železniške postaje, različni zasloni, šole, trgovski centri, avtobusi, vlaki, prometni znaki, reklamne folije. Primeren tudi za površine zaščitene z polivretanskimi anti-grafiti premazi.

KT 03+: GEL ČISTILO za uporabo na gladkih ne-vpojnih površinah. KT 03+ je na tretjem mestu po moči iz linije Anti-graffiti Professional KT Removers. Uporablja se za čiščenje laminatov, plastike, folij, kovin, aluminija,industrijsko barvanih površin, keramike. Pogojno ga lahko uporabljamo tudi na površinah občutljivih na agresivna topila kot so različni poli-karbonati, po predhodnem testiranju. Primeren za odstranjevanje grafitov: dvigala, stranišča, avtobusne in železniške postaje, različni zasloni, šole, trgovski centri, avtobusi, vlaki, prometni znaki, reklamne folije. Primeren tudi za površine zaščitene z polivretanskimi anti-grafiti premazi.

KT 04: TEKOČE ČISTILO za uporabo na gladkih ne-vpojnih površinah odpornih na močna agresivna čistila. KT 4 je na četrtem  mestu po moči iz linije Anti-graffiti Professional KT Removers. Uporablja se za čiščenje kovine, glazirane opeke, stekla, keramike,  laminatov, plastike, folij, kovin, aluminija,industrijsko barvanih površin, keramike, površine zaščitene z polivretanskimi anti-grafiti premazi (kratkotrajna izpostavljenost). Mogoča uporaba tudi na plastiki po predhodnem testiranju.

 

KT 04+: GEL ČISTILO za uporabo na poroznih vpojnih površinah odpornih proti agresivnim topilom. KT 04+ je na petem mestu po moči iz linije Anti-graffiti Professional KT Removers. Uporablja se za čiščenje opeke, glazirane opeke, raznih cementnih izdelkov, ometov, betona, peščenjaka, granita, lehnjaka in drugih kamnitih oblog.
Tehnični list KT 04+ 

KT 05:TEKOČE ČISTILO za uporabo na trajnih anti-grafiti premazih in na poroznih vpojnih podlagah.Uporabljamo ga za odstranitev ostankov pigmentov barve (senca efekt), ki lahko ostanjejo v podlagi po odstranjevanju grafitov.
Tehnični list KT 05

 

Odstranjevanje grafitov z betonskih fasadnih plošč

 

Odstranjevanje grafitov z železniške postaje 1

 

Odstranjevanje grafitov z železniške postaje 2

 

Odstranjevanje grafitov z površine zaščitene  z začasnim premazom KTX 05

 

Odstranjevanje grafitov z površine zaščitene z trajnim premazom KTX 15