KTX 05 zaščitni premaz

KTX 05 enkratni zaščitni premaz

Oznake Etykieta powłoki antygraffiti KTX 05
Lastnosti Na vodni osnovi, brezbarven po sušenju, trajnost premaza do 7 let
Način uporabe Za površinsko zaščito pred grafiti. Površine zaščiti pred barvami v sprejih, markerji na vodni osnovi, črnilom, onesnaženim zrakom, kislim dežjem in vlago. Uporablja se za zaščito vpojnih in nevpojnih podlag, tako za gladke in grobe površine, kot so peščenjak, opeka, mavec, beton, barvane površine, jeklo, aluminij, plastika, keramika, les, kot tudi za kipe, spomenike in termo izolacijske sisteme.
Delovanje KTX 05 pri nanosu prodira v površino in tvori ločevalno past, zato površina postane nepropustna za vodo in druge nevarne snovi. Preprečuje oprijem barv in prodiranje pigmentov v podlago. KTX 05 je hidrofoben premaz, ki vsebuje UV filtre. Zaščitene površine ne spremenijo barve.
  • Certifikat o bio-razgradljivosti: the Institute of Environmental Protection
  • Mnenje o možnostih uporabe KTX 05 za zaščito zgodovinskih objektov pred grafiti : the Faculty of Conservation and Restoration of Works of Art in the Cracow’s Jan Matejko Academy of Fine Arts – the Conservation Chemistry Unit
  • Road and Bridge Research Institute (IBDiM) Technical Approval No AT/2013-02-2991.
Tehnični list(ang.)   IBDiM Technical Approval   Domestic Declaration of Conformity
Test vpojnosti(ang.)    Mnenje o Bio-razgradljivosti(ang.)
Mnenje o možnostih uporabe KTX 05 za zaščito zgodovinskih objektov pred grafiti KTX 05(ang.)

 

Kako deluje KTX 05 ?
Vzorci na slikah spodaj prikazujejo razliko med odstranjevanjem barve z površin zaščitenih z KTX 05 zaščitnim anti-grafitnim premazom in odstranjevanjem z nezaščitenih površin.